RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irakisk sjialeder trekker seg fra politikken

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-AFP): Den radikale irakiske sjialederen Moqtada al-Sadr opplyste søndag at han trekker seg fra det politiske liv i Irak.

Al-Sadr kunngjorde avgjørelsen i et håndskrevet brev som nyhetsbyrået AFP mottok søndag. Den innflytelsesrike sjialederen har vært en viktig figur i Iraks politiske liv.

Sjialederens bevegelse har i dag 40 av de 325 plassene i det irakiske parlamentet. I sitt brev skriver al-Sadr at det ikke lenger er noen blokk i parlamentet som representerer dem og at bevegelsens politiske kontorer vil bli stengt.

Det er foreløpig ikke kjent om avgjørelsen er permanent eller ikke. Kilder i al-Sadrs bevegelse som AFP har snakket med, sier de er overrasket over kunngjøringen og at den kom helt uventet.

Al-Sadr fikk mange tilhengere i Irak etter at USA invaderte landet i 2003, og militsen hans, Mahdi, var i mange harde kamper med amerikanske styrker og irakiske regjeringssoldater før den ble avviklet i 2008. I 2011 beordret al-Sadr sine tilhengere om ikke å angripe amerikanske styrker i Irak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere