RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irakiske styrker angriper Ramadi

Sist oppdatert:
Irakiske regjeringsstyrker har innledet den varslede militæroffensiven mot Ramadi, i et forsøk på å gjenerobre byen fra den ytterliggående islamistgruppa IS.

– Irakiske styrker innledet tirsdag angrepet for å fjerne IS fra sentrum av Ramadi, sier en talsmann for antiterror-enheten i det irakiske forsvaret, Sabah al-Numani.

Ramadi ligger drøyt ti mil vest for Bagdad og er hovedstad i Anbar-provinsen, kjerneområdet for irakiske sunnimuslimer.

Byen, som opprinnelig har nærmere 500.000 innbyggere, ble erobret av IS i mai, noe som var et sviende tilbakeslag for den irakiske regjeringen.

Store deler av befolkningen har siden flyktet, og søndag slapp irakiske styrker flygeblader over byen og oppfordret de gjenværende til å forlate Ramadi innen 72 timer.

En talsmann for det irakiske forsvarsdepartementet hevdet mandag at IS hindret den gjenværende sivilbefolkningen fra å flykte.

– Det foreligger etterretningsinformasjon inne fra byen om at de hindrer familier fra å reise. De planlegger å bruke dem som levende skjold, sa Naseer Nuri. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere