RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iraks finansminister krever å få gå av

Ramadi, Irak (NTB-Reuters-AFP): Iraks finansminister Rafa al-Essawi krever å få gå av. Hans beslutning kan føre til skjerping av konflikten mellom Essawis sunnimuslimske Iraqyia-blokk og statsminister Nuri al-Maliki, som er sjia.

Maliki nektet fredag å godta avskjedssøknaden som Essawi sendte inn samme dag. Statsministeren varslet at han først vil ha en gransking av det han kalte «finansministerens finansielle og administrative overgrep».

- Jeg er med dere, jeg er deres sønn, og jeg kunngjør i dag at jeg søker om avgang, sa Essawi til tusenvis av demonstranter i Ramadi vest for hovedstaden Bagdad fredag.

- Vi er med deg, Essawi, ropte demonstrantene som svar.

Statsminister Maliki ligger i hard konflikt med Iraqyia, som er del av den nasjonale samlingsregjeringen i Bagdad. Iraqyias anklager om at statsministeren opptrer autoritært og sekterisk kan svekke ham foran provinsvalgene som skal holdes i Irak i april.

Konflikten tilspisset seg da Maliki i desember fikk Essawis livvakter arrestert. Ifølge myndighetene har livvaktene tilstått at de var innblandet i politiske drap som den sunnimuslimske visepresidenten Tareq al-Hashemi skal ha gitt ordre om. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere