RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iraks kurdere stanser oljeeksporten

Bagdad (NTB-AFP): Ledelsen i de kurdiske områdene i Irak har besluttet å stanse eksporten av olje. De mener regjeringen har holdt tilbake betalinger til selskaper som jobber i regionen.

- Etter konsultasjoner med de produserende selskapene har departementet for naturressurser motvillig besluttet å stanse eksporten inntil videre, sier de kurdiske regionale myndighetene i en uttalelse på sitt eget nettsted.

De truet med å stanse eksporten allerede forrige uke ettersom de mener at regjeringen i Bagdad ikke har betalt selskapene som jobber i Kurdistan, siden mai 2011. Ifølge de kurdiske myndighetene er nærmere 1,5 milliarder dollar holdt tilbake.

Iraks viseminister for energisaker advarte tidligere søndag om at Kurdistan burde tenke seg om to ganger før de stanset eksporten, og i stedet ha som mål å øke produksjonen.

- Jeg vil råde dem til å tenke over hvor mye oljeinntekter de får fra andre deler av landet, som er mye mer enn det som blir produsert der, før de kommer med slike trusler, sa Hussein al-Shahristani. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere