RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iraks leder ber Fallujas innbyggere kaste ut terrorister

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-AFP): Iraks statsminister ber innbyggerne og stammene i byen Falluja om å kaste ut de ytterliggående sunnimuslimske opprørerne som har inntatt byen.

Statsminister Nuri al-Maliki sier at lokalbefolkningen må kaste ut «terroristene» slik at området ikke blir utsatt for væpnede kamper. Han sier samtidig at han har gitt militæret ordre om ikke å slå til mot boligområder, meldte Iraks statlige fjernsynskanal mandag formiddag.

Ytterliggående islamister har for første gang tatt kontroll over en større by i Irak, der regjeringen er dominert av sjiamuslimer. De har også tatt kontroll over deler av byen Ramadi, som også ligger i Iraks sunnidominerte områder.

Søndag sa en irakisk tjenestemann at irakiske styrker planlegger en større offensiv for å ta tilbake kontrollen over Falluja.

Det sunnimuslimske opprøret i Irak har vart siden Saddam Hussein, som var sunnimuslim, ble styrtet under den amerikanskledede invasjonen i 2003. Det har tiltatt i styrke det siste året, samtidig som ytterliggående islamister har vært på frammarsj i nabolandet Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere