RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iraks oljeeksport i stampe

Sist oppdatert:
Etter flere sabotasjer mot Iraks oljeledninger og produksjon, sliter landet med å nå de forventede målene for eksporten av olje
Ifølge tall Petroleum Intelligence har innhentet, så la den gjennomsnittlige eksporten de 21 første dagene i august på kun 475.000 fat pr. dag, mens målet for de amerikanske rådgiverne og den nye ledelsen i det irakiske energidepartementet var 1,1 millioner fat på dette tidspunktet.

Det har vært en rekke sabotasjer og angrep på Iraks oljeledninger og terminaler, blant annet har eksport fra den viktig Mina al-Bakr terminalen i perioder vært rammet av mangel på elektrisitet på grunn av aksjonene. Den nordlige eksportrørledning til en tyrkisk havnen Ceyhan ble i forrige uke satt i brann.

Landet fortsetter imidlertid å signere salgsavtaler, men det er uklart om disse blir oppfylt. Arbeidet med å bygge opp igjen landets oljeproduksjon og infrastruktur går også sakte på grunn av sabotasjeaksjonen.

- Situasjonen er åpenbart i utvikling, og hver gang vi reparerer noe i oljesektoren og får det til å virke, kommer gjerne noe å blåser det til himmels, sa Michael Mele som leder oppbyggingsprogrammet for det amerikanske ingeniørkorpset på en pressebriefing i går ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere