RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iraks oljeproduksjon øker videre

Sist oppdatert:
Iraks oljeproduksjon fortsetter å stige tross en rekke problemer med angrep på infrastrukturen
Ifølge leder av det irakiske markedsføringsorganet State Oil Marketing Organisation (SOMO)Shamkhi Faraj skal produksjonen nå ha nådd 2,2 millioner fat pr. dag, mot nesten null da de amerikanske og britiske styrkene var ferdige med hovedangrepet i slutten av april.

- Forhåpentligvis, vil vi fortsette å øke produksjonen, vår plan er å nå førkrigs nivået på 2,8 millioner fat pr. dag innen utgangen av mars 2004, og om gud vil, før det, sier Faraj til AFP i dag.

Eksporten ligger i dag på omkring 1,6 millioner fat pr. dag, og ventes å øke til mellom 2 og 2,1 millioner fat ved utgangen av mars.

Det er de sydlige feltene som står for brorparten av produksjonen, omkring 1,7 millioner fat pr. dag. Dette eksporteres via terminalen i ved Basra.

Den nordlige eksportruten vis rørledningen til tyrkiske Ceyhan har derimot vært stengt siden krigen brøt ut, og har en rekke ganger i høst blir sprengt av geriljagrupper og motstandere mot den amerikanske styringen. Produksjonen i nord har også vært preget av en rekke bombeangrep og sabotasjeaksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere