RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iraks oljeproduksjon øker

Sist oppdatert:
Oljeproduksjonen fra Iraks nordlige felt har nå kommet så smått i gang igjen, og markerer et nytt skritt videre for landets nedkjørt, men store oljeindustri
Det melder Associated Press.

I helgen kom den første produksjonen i gang fra Jambur-feltet ved Kirkuk i Nord-Irak. Ifølge offisielle representanter for kontoret for Oppbygging og humanitær assistanse så vil produksjonen gå til kraftproduksjon i Nord-Irak.

Det var torsdag at amerikansk talsmenn opplyste at en produksjone på 60.000 fat pr. dag kunne starte i løpet av et par dager. I midten av sist uke ble 175.000 fat pr. dag satt i produksjon i Syd-Irak, og den samlede produksjonen skal nå være på 235.000 fat pr. dag, ifølge talsmann Clarke Turner.

Det jobbes nå med å sette sammen et rådgivende team for å starte opp igjen virksomheten i landets oljeministerium. Irak produserte over 2 millioner fat pr. dag da USA og koalisjonsstyrkene gikk til angrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere