RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iraks produksjon utsettes en måned

Sist oppdatert:
Irak opplyste søndag at de må forskyve målsetningen om å nå en dagsproduksjon på 1,5 millioner fat pr. dag med en måned etter å ha fått full oversikt over skadene etter krigen
Den amerikansk utnevnte lederen av Iraks oljedepartement, Thamir Ghadhban har tidligere sagt at Irak skal øke produksjonen fra dagens nivå på 200.000 fat pr. dag til halvparten av førkrigsnivået på 3 millioner fat pr. dag innen utgangen av mai.

- Vi var mer optimistiske men etter å ha møtt senior personell fra ulike oppstrømsselskaper og raffinering- og gasselskaper er vi mer realistiske enn tidligere, sa Ghadhban til reportere i går, melder Reuters.

Ghadhban sier at de uansett vil nå målet på et senere tidspunkt, muligens inne utgangen av juni. Det er problemer med plyndring og manglende sikkerhet som nå forsinker prosessen med å få oljeproduksjonen i gang igjen.

Det er også store problemer i forsyningen av industrivann som brukes ti kjøling og injeksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere