Iran åpner opp for kvinner på sportstribunen

Iran vil lempe delvis på forbudet mot kvinnelige tilskuere på store idrettsarrangementer der menn er utøvere.

I januar sa den iranske regjeringen at den vil tillate utenlandske kvinner å være på tribunen når menn spiller kamper, men iranske kvinner skulle fortsatt forbys inngangsbillett.

Lørdag varslet Irans visesportsminister Abdolhamid Ahmadi at også iranske kvinner skal kunne få være til stede under store idrettsbegivenheter. En endring i reglementet vil tre i kraft senere i år, sier han til det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Noen «maskuline» idrettsgrener, som bryting eller svømming, vil fortsatt ikke være åpne for kvinnelige tilskuere, understreker Ahmadi.

– Selvfølgelig er det enkelte sportsgrener familier verken er interessert i eller har mulighet til å være til stede på, sa Ahmadi ifølge IRNA.

Han oppfordret samtidig iranske menn til å bedre klimaet på landets idrettsarenaer, som enkelte i Iran mener er for bøllete og sluskete for kvinner.

En iranskbritisk kvinne ble forrige uke benådet etter at hun i fjor ble pågrepet utenfor en volleyballstadion, der hun og andre kvinner krevde å få slippe inn for å se mennene spille kamp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.