RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran-drevet opptur for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg fra det laveste nivået på fem uker etter usikkerhet rundt forholdene i Iran. Sjekk utviklingen i markedet her:
Innen 6. mars må Iran stoppe sitt atom-forskningsprogram. Om dette ikke skjer vil det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) bringe saken inn for FNs sikkerhetsråd. Dette kan føre til sanksjoner, og det fryktes i markedet at Iran, som OPECs nest største oljeeksportør, nettopp vil bruke oljen som våpen i konflikten.

Nettopp usikkerhet rundt oljeforsyninger fra Iran førte i morgentimene fredag til at oljeprisen steg 0,6 prosent til 62,99 dollar fatet. Dette er en oppgang på 37 cent fra gårsdagens nivå, da oljeprisen endte opp med svake 7 cent per fat til 62,62 dollar fatet.

Bensinprisen falt grundig i USA torsdag, og endte ned 2,2 prosent. Så langt denne uken har bensinprisen i USA falt med nesten 10 prosent.

Venter fall neste uke
Oljelagrene, både for råolje og for produkter som bensin og fyringsolje, har steget til nivåer over normalt den siste tiden. Dette skal tale for nedgang i oljeprisen, noe som imidlertid har blitt overskygget av den geopolitiske situasjonen.

Men eksperter Bloomberg News har spurt forventer at oljeprisen neste uke kan falle tilbake, nettopp på grunn av de høye lagertallene. 24 av 56 analytikere Bloomberg News har spurt mener at oljeprisen vil falle neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere