RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran får 30 dager

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
Sikkerhetsrådet har blitt enige om en erklæring som gir Iran 30 dager på seg til å slutte med anriking av uran.

FNs sikkerhetsråd har enstemmig bedt Iran om å samarbeide med Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og stanse sin anriking av uran innen 30 dager, melder CNN.

- Vi sender et sterkt budskap til Iran om at de må føye seg etter resolusjonen og kravene fra styret i IAEA, sier Frankrikes ambassadør til FN, Jean-Marc de la Sabliere.

USA anklager Iran for å ta sikte på produksjon av atomvåpen, mens Iran sier de bare forsøker å utvikle et sivilt energiprogram.

Vestlige tjenestemenn nekter å utelukke sanksjoner som virkemiddel dersom Iran ikke gir etter. USA sier at militære aksjoner også er en åpen mulighet. Russland og Kna er motstandere av sanksjoner.

Irans regjering har kommet med en uttalelse der de hevder at en intervensjon fra Sikkerhetsrådet ”vil eskalere spenningen og få negative konsekvenser som ikke vil gagne noen”.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere