RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran fortsetter å henrette ungdommer

Teheran (NTB): Iran forsetter å henrette unge mennesker, melder iranske forkjempere for menneskerettigheter. En 18-åring som var dømt for et drap begått da han var 14 ble nylig hengt, og en annen ungdom står for tur.

18-åringen, som ikke er identifisert ved navn, ble ifølge den iranske avisen Kazerun-e-ma henrettet i Kazerun i de vestlige delene av Iran i forrige uke. Henrettelsen var en av 13 som skal ha funnet sted i Iran i løpet av de siste dagene.

Mohammed Ayashi var 17 år og 10 måneder da han begikk drapet han er dømt til døden for. Han skulle etter planen henges i Karoun-fengslet i Ahwaz i det sørvestlige Iran tirsdag, het det på organisasjonen Iran Human Rights' nettsted iranhr.net mandag.

- Iran har sluttet seg til FNs konvensjon om barnets rettigheter, en konvensjon som forbyr bruk av dødsstraff for forbrytelser begått da den dømte var yngre enn 18 år. Men Iran er ett av få land som henretter mindreårige, heter det i en uttalelse på nettstedet.

Organisasjonen ber FN gripe inn for å redde Mohammed Ayashis liv. Iran Human Rights' talsmann Mahmood Amiry-Moghaddam sier Irans henrettelser av ungdommer må tas opp med landets president Hassan Rouhani på FNs hovedforsamling denne uken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere