RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran i havn med tankordre

Sist oppdatert:
Det nasjonale iranske tankrederiet National Iranian Tanker Co, NITC, bekrefter nå at de er i havn med sitt nye stor nybyggignsprogram på supertankere
NITC startet tidligere i år prosessen med å sikre seg nybyggingsplasser for et stort fornyelse og nybyggingsprogram for rederiets stortankflåte.

Nå er prosessen avsluttet og NITC sitter på et nybyggingsprogram som teller ikke mindre enn 13 supertankere av VLCC-størrelse og fire suezmax-tankskip.

Nybyggingsprogrammet har en ramme på over 2 milliarder dollar, og vil øke NITCs flåte fra 6,37 millioner dødvekttonn til 11 millioner tonn.

Ordrene er spredt på de store sørkoreanske verftsgruppene og har blitt plassert i løpet av de siste månedene. Sørkoreanske Daewoo har fått tre VLCC-kontrakter, Hyundai-verftet har fått tre VLCC'er. Videre har Hyundais Samho-verft fått fire VLCC-kontrakter og fire suezmaxer og tre VLCC-kontrakter bekreftes nå å ha gått til Samsung-gruppen for levering i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere