RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran ikke velkommen på fredskonferansen for Syria

Sist oppdatert:
New York (NTB-Reuters-AFP): Iran er ikke lenger invitert til å delta på fredskonferansen om Syria onsdag. Dermed vil den syriske opposisjonsgruppen Nasjonalkoalisjonen likevel bli med.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon valgte mandag kveld å trekke tilbake invitasjonen etter store protester mot den iranske deltakelsen, deriblant fra USA og den syriske opposisjonsgruppen Nasjonalkoalisjonen. Opposisjonen truet selv å utebli fra samtalene i Sveits hvis også Iran, en nær støttespiller av Assad-regimet, skulle være med.

Kravet har vært at iranerne skulle slutte seg til Genève 1-avtalen fra 2012, der det ble besluttet å jobbe for et overgangsstyre i Syria, og det uten president Bashar al-Assad.

Like før invitasjonen ble trukket tilbake, uttalte Irans FN-utsending at landet ikke ville være med på fredssamtalene dersom det ble stilt et slikt krav.

- Hvis Irans deltakelse avhenger av en aksept av Genève 1-kommunikeet, så vil ikke Iran være med på Genève 2-konferansen, sa FN-ambassadør Mohammed Khazaee. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere