RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran innleder storstilt marineøvelse

Foto: FARS NEWS
Sist oppdatert:
Teheran (NTB-Reuters): Iran har startet en ti dager lang marineøvelse i det strategisk viktige Hormuz-stredet. Det har ført til internasjonal bekymring.

Hormuz-stredet ligger midt i farvannet for sjøfart til og fra de viktige oljeterminalene i Persia-Gulfen. En stans i skipstrafikken her vil få enorme internasjonale økonomiske og energipolitiske konsekvenser.

Marineøvelsen startet lørdag og holdes samtidig som forholdet mellom Iran og Vesten har blitt ytterligere spent, på grunn av Irans omstridte atomprogram.

Enkelte analytikere frykter at Iran vil prøve å stenge Hormuz-stredet dersom det bryter ut en militær konflikt mellom landet og Vesten. Irans erkefiender Israel og USA har ikke utelukket et militært angrep dersom diplomatiske forsøk og sanksjoner ikke fører til at Iran oppgir atomprogrammet.

Myndighetene i Iran har imidlertid hele tiden stått fast på at atomprogrammet kun er til fredelig bruk, nemlig energiproduksjon, og at landet har like mye rett til å produsere kjernekraft som alle andre land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere