RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran klare med ny lisensrunde

Sist oppdatert:
Iran er nå i sluttfasen med å sette i verk sin andre lisensrunde under sitt modifiserte lisensregime. Til skuffelse for Globale Geo-Service er det kun snakk om landblokker.
Prosessen med å få i gang Irans andre lisensrunde har stadig blitt skjøvet ut i tid, men nå sier den nye oljeministeren Kazem Vaziri-Hamaneh til Upstream at runden vil sparkes i gang i løpet av fjorten dagers tid.

Det er nettopp problemene med å få satt inn en ny oljeminister i fjor høst som har ført til forsinkelsene med lisensrunden. Tre kandidater ble forkastet før Vaziri-Hamaneh rett før jul i fjor ble godkjent av det iranske parlamentet.

Foruten at lisensrunden nå skal være rett rundt hjørnet så har det skjedd en ny endring i opplegget. Kilder opplyste i fjor at det var snakk om 12 blokker og at fire av disse skulle være offshore i den Persiske Gulf. Nå sier oljeministeren ifølge Upstream at alle de 12 blokkene vil være på land.

Det er skuffende nyheter for seismikkselskapet Global Geo-Services som eier seismikken skutt utenfor Iran på eksklusiv basis. Selskapet hadde håpet på nye inntekter fra lisensrunden i forbindelse med utlysning av offshore blokker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere