Gå til sidens hovedinnhold

Iran krever «krigstribunal» mot Israel

Teheran (NTB-DPA-AFP): Iran krever at Den alliansefrie bevegelsen NAM går inn for å opprette et «krigstribunal» rettet mot Israel. Tribunalet skal sørge for at israelerne ikke begår forbrytelser mot palestinerne, sier en iransk leder.

Utenriksminister Ali Akhbar Salehi sa ifølge nyhetstjenesten Khabar onsdag at NAM også bør opprette en egen komité som skal arbeide for å trygge palestinernes rettigheter. Den alliansefrie bevegelsen holder torsdag og fredag toppmøte i Irans hovedstad Teheran.

- Det skapes ikke fred i Midtøsten ved at stormaktene blindt og partisk støtter israelsk statsterrorisme. Israels politikk bygger på okkupasjon, aggresjon, trusler, tortur og ødeleggelse, sa den iranske utenriksministeren.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom onsdag til Teheran for å delta på NAMs toppmøte. Israel og USA har kritisert Ban for å reise til Iran, men en talsmann for generalsekretæren sier han vil benytte møtet til å legge press på iranerne i viktige spørsmål.

Blant disse spørsmålene er Teheran-regimets forhold til menneskerettighetene og Irans kjernefysiske program. Iranerne sier dette programmet er av rent sivil og fredelig art, men vestlige land mistenker regimet for å forsøke å utvikle atomvåpen. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk