RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran og Nigeria skaper oljerally

Sist oppdatert:
Markedet er svært bekymret for situasjonen i Iran og Nigeria og oljeprisen sendes rett til himmels. Les mer her
Den meget uavklarte situasjonen i Iran har fått oljeprisen til å stige til nærmere 67 dollar fatet i morgentimene onsdag. Bekymringen i markedet er åpenbar: dersom Irans atomprogram fører til forstyrrelser i landets oljeeksport så trues nærmere 5 prosent av verdens produksjon av olje.

USA, Storbritannia og Frankrike vil bringe Iran inn for sikkerhetsrådet i FN, noe som vil kunne føre til sanksjoner dersom landet ikke skrinlegger sine atomprogrammer.

Men Iran er ikke den eneste oljeprodusenten som har problemer. I Nigeria har militsgrupper truet med flere angrep på oljeselskap, og landets oljeeksport er allerede ned 9 prosent etter at rørledninger er sprengt og oljearbeidere kidnappet, melder Bloomberg News.

- Iran er den virkelige trusselen siden det er så mange måter dette kan falle it på, sier Mark Waggoner som leder det amerikanske selskapet Excel Futures til Bloomberg. Han mener at situasjonen her kan trekke oljeprisen opp til 100 dollar fatet.

Råolje for levering i februar steg nærmere en prosent til 66,9 dollar fatet i morgentimen onsdag. I går steg prisen med hele 3,7 prosent til 66,3 dollar fatet noe som er det høyeste nivået siden september i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere