*Nettavisen* Nyheter.

Iran omdanner høyanriket uran til drivstoff

Dubai (NTB-Reuters): Iran omdanner noe av sitt høyanrikede uran til reaktordrivstoff, sier en talsmann for Irans utenriksdepartement. Prosessen kan åpne for nye diplomatiske forhandlinger.

- Arbeidet pågår og alle rapporter er blitt sent til Det internasjonale atomenergibyrået IAEA i sin helhet, sier Ramin Mehmanparast ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Han kommenterte nyhetsmeldinger om at Iran har omdannet noe av sitt 20 prosent anrikede uran til drivstoff for Teheran Forskningsreaktor, ifølge IRNA.

Diplomater tilknyttet IAEAs hovedkvarter i Wien i Østerrike sier til Reuters at Iran tilsynelatende har gjenopptatt konverteringsprosessen av små mengder av høygradert uran.

Denne prosessen kan, hvis den utvides, føre til at man får tid til nye forhandlinger mellom USA og Iran om Irans omstridte atomprogram. Konverteringsprosessen vil redusere veksten i lagrene av materiale som kan brukes til å lage atomvåpen. Teheran vil i juni nå en «rød linje» som Israel har satt, og som Israel har antydet kan utløse et angrep på Irans atomanlegg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.