RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran rydder opp i GGS-område

Sist oppdatert:
Irans oljeminister Bijan Zanganeh rydder nå opp i forvirring rundt Irans lisenspolitikk, og de nye signalene skal få tilbakevirkende kraft for GGS & Co
Det har i flere uker hersket full forvirring rundt Irans lovgivning for nye letelisenser. Nå har imidlertid oljeminister Bijan Zanganeh kommet med en avklaring over for bransjeavisen Upstream.

Det klargjørs nå fra iranske myndigheter at letelisensene som nå er ute på anbud skal gi direkte forlengelse produksjon dersom det gjøres funn. Det var fryktet at det iranske parlamentet i et vedtak i slutten av sommeren kuttet denne linken, men det avvises nå av oljeminister Zanganeh.

- Majlis (parlamentet) har ikke endret konseptet linken (mellom leting og utvikling). Det er en misforståelse, sier Zanganeh til avisen.

Videre opplyser de at dette også vil bli gjeldende for lisensene som ble lagt ut i en heller mislikkede runde tidligere i år. Lisensene lå de den persiske Gulf, og kun det statsoljeselskapet Petrobras kjøpte til slutt en av lisensene.

Dette er området hvor norske Global Geo-Services har en eksklusiv 2D-seismikk-studie.

Leder av det iranske statsoljeselskapet NIOC sier til Upstream at Iran neste år vil tilby integrerte lete og produksjonslisenser i den neste runden.

De 16 lisensen, i hovedsak på land som ble lagt ut nå høst vil som følge av avklaringen ha en livslengde på 25 år, hvor oljeselskapene kan dekke inn sine investeringer og tjene penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere