RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran sender oljen opp

Sist oppdatert:
FNs krav om at Iran må stanse anrikningen av uran blir ikke fulgt. Det får oljeprisen til å vende oppover.
Prisen på råolje stiger for andre dag på rad mandag etter at så langt Iran har nektet å møte FNs krav om å stoppe sin anrikning av uran. Det får markedene til å frykte av Iran, som er verdens fjerde største produsent av olje, vil forstyrre sin eksport.

Iran vil ikke vurdere å stoppe sin kjernefysiske forskning før FNs deadline går ut 31. august. FN har truet med å iverksette økonomiske sanksjoner mot Iran dersom de ikke etterkommer kravene.

Råolje for levering i september stiger 0,6 prosent til 71,58 dollar fatet. Dette er 9,3 prosent høyere enn samme periode i fjor. Det melder Bloomberg News.

Tirsdag denne uken vil Iran formelt respondere på en pakke med insentiver som FN har tilbudt dersom de skrinlegger sine atom-planer. Det sa den Iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad forrige uke, som så langt har hevdet at det er i Irans fulle rett å utvikle kjernefysisk teknologi.

Prisen på Brent-olje fra Nordsjøen steg 0,5 prosent eller 37 cent til 72,67 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere