RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran sier nei til direkte atomsamtaler med USA

Teheran (NTB-Reuters-AFP): Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, avviser USAs forslag om direkte samtaler om det iranske atomprogrammet. Slike samtaler vil ikke føre til noen løsning, mener han.

Khameneis kom med sine uttalelser torsdag, dagen etter at USA strammet inn på sanksjonene mot Iran for å redusere landets oljeinntekter. Han sa i en tale til høyere offiserer at det ikke er noen grunn til å glede seg over tilbudet om direkte forhandlinger.

- Enkelte naive mennesker liker tanken på forhandlinger med amerikanerne, men forhandlinger vil ikke løse problemene. Hvis noen skulle ønske å få innført amerikansk herredømme over Iran, vil det iranske folket reise seg mot dem, framholdt Khamenei.

USAs visepresident Joe Biden sa på en sikkerhetspolitisk konferanse i München i Tyskland i forrige uke at amerikanerne er klare til å møte iranerne i direkte samtaler.

- Men vi må ha en dagsorden som duger, vi vil ikke snakke bare for dialogens skyld, understreket Biden.

Vestlige land med USA i spissen frykter at iranerne forsøker å skaffe seg atomvåpen. Iranerne sier på sin side at deres kjernefysiske program er av rent fredelig art, og at hensikten bare er å utvikle atomkraftverk som kan forsyne befolkningen med energi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere