RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran tilbyr atomstøtte til Venezuela

Sist oppdatert:
Iran har tilbudt Venezuela støtte til å utvikle en egen atomkapasitet, ifølge venezuelanske medier. De to landene har også opprettet et felles fond på 200 millioner dollar til felles prosjekter.
En iransk delegasjon under ledelse av presidenten i Irans nasjonalforsamling har besøkt Venezuela. Det foreslåtte samarbeidet kommer på en tid da Iran er i ferd med å bli sterkt isolert internasjonalt på grunn av sitt mistenkelige atomprogram og presidentens gjentatte påstander om at Hitlers jødeutryddelse er en myte.

Presidenten i Irans nasjonalforsamling, Gholamali Haddadadel, sa ifølge venezuelanske medier at Iran er beredt til å støtte Venezuela med atomforskning i henhold til Det internasjonale atomenergibyrået IAEAs retningslinjer.

Delegasjonen takket Venezuelas president Hugo Chavez for hans støtte til Iran i den krisen som har utviklet seg mellom Iran og verdenssamfunnet.

Det nyopprettede fondet på vel 1,3 milliarder kroner skal gå til «økonomiske, sosiale og handelsmessige prosjekter,» heter det. Det er uvisst om pengene også skal brukes til atomsamarbeid.

President Chavez har også før den iranske delegasjonens besøk ertet USA med utspill om et mulig atomprogram, noe som har utløst skarpe kommentarer fra amerikansk side.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere