RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran tror på atomavtale

München (NTB-Reuters): Iran tror en avtale om landets program for anrikning av uran er innen rekkevidde, sier utenriksminister Manouchehr Mottaki.

En slik avtale mellom Teheran og omverdenen vil trolig innebære at Iran gir fra seg lavanriket uran, i bytte mot høyanriket atombrensel til bruk i en reaktor som produserer radioaktive stoff for diagnostikk og terapi.

- Jeg tror personlig at vi har skapt et godt grunnlag for slik utveksling i nær framtid, sa Mottaki under en sikkerhetskonferanse i München fredag kveld.

Den iranske utenriksministeren understreket at det må være opp til Teheran å avgjøre hvor store mengder som skal utvekslet, basert på landets behov.

Mottakis deltakelse i München blir i seg selv tolket som et signal på at det er ny bevegelse i atomstriden mellom Iran og omverdenen.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa fredag at hvis ikke Iran opptrer «mer konstruktivt», kan atomstriden bli brakt inn for FNs sikkerhetsråd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere