RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran utlyser de første leteblokkene(NY)

Sist oppdatert:
Det iranske statsoljeselskap NIOC har noe overraskende utlyste 8 blokker på iransk kontinentalsokkel torsdag. Alle blokkene ligger på Global Geo-Services PC-2000-studie
Nytt: Kommentarer fra GGS

Det melder Oil and Gas International.

Det iranske statsoljeselskapet National Iranian Oil Companys (NIOC) letedirektorat utlyste i går åtte blokker på den iranske kontinentalsokkelen for utenlandske oljeselskaper. Dette kommer noe overraskende siden det hittil har vært signalisert at de første blokkene ville bli utlyst i mars.

- Vi forventer at det er slutten på den lange pustepausen vi har hatt av flere årsaker, blant annet på grunn av Iran, og at dette er starten på en lengre periode med en betydelig utvikling for oss, sier teknisk direktør Trond Christoffersen i GGS til iMarkedet

De åtte blokkene ligger alle innenfor Global GeoServices eksklusive 2D-seismikkstudie Persian Carpet-2000 som dekker den iranske kontinentalsokkelen.

- Vi forventer at dette vil gi inntekter i første halvår ved salg av seismikk til anbyderne som vil bli brukt i evalueringsprosessen, og at tildelinger i andre halvår vil gi ytterligere inntekter, sier Christoffersen.

NIOC opplyser at interesserte selskaper nå kan besøke NIOC datarom, og anbudsdokumentene er tilgjengelige for 50.000 dollar pr. blokk.

Anbudsfristen er satt til 26. mai. Anbudene skal inkludere både pris samt forslag til finansiering og tekniske beskrivelser. Hvert anbud må sikres med en kausjonsveksel på 350.000 dollar.

GGS har inngått avtaler med en rekke internasjonale oljeselskaper om kjøp av seismikk, som vil gi såkalte uplift-inntekter for selskapet dersom de blir tildelt blokker. Totalt ligger uplift potensialet på drøye 50 millioner dollar.

- Uplift inntektene utløses ved tildeling, og i noen tilfeller er det triggere helt frem til produksjonsstart, sier Christoffersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere