*Nettavisen* Nyheter.

Iran vil ha atomdialog uten press

Teheran (NTB-DPA-Reuters): Iran snakker gjerne med stormaktene om sitt atomprogram, men vil ikke gi etter for press, sier en iransk tjenestemann. Kina ber Iran samarbeide i atomspørsmålet.

- Samtaler basert på press vil ikke gi noen resultater, men vi må holde samtalene slik at begge parter ender opp i en vinn-vinn-situasjon, sier Ali Baqeri, som er nestleder for Irans nasjonale sikkerhetsråd.

Baqeri sier de ikke vil gi etter for kravet om at arbeidet med å anrike uran må stanses inntil Iran kan bevise at landet kun vil bruke teknologien til fredelige, sivile formål.

Baqeri møtte mandag Kinas viseutenriksminister Ma Zhaoxu, som sier landet ønsker å få i stand nye møter mellom Iran og de seks stormaktene Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Russland og USA.

- Vi oppfordrer Iran til å styrke samarbeidet med Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) for å sikre at dialogen om Irans atomspørsmål fortsetter, sa Ma i en kunngjøring.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad varslet i helgen nye atomprosjekter, til tross for at landet er under internasjonale sanksjoner som blant annet rammer økonomien hardt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.