*Nettavisen* Nyheter.

Iranere bygger «Vegger av vennlighet»

VEGG AV VENNLIGHET: Her er en av veggene i Iran der folk blir oppfordret til å henge ting de ikke bruker, og ta ting de trenger. Du kan se flere bilder i Twitter-meldingene nedenfor. Foto: (Twitter)

Veggene, som skal hjelpe hjemløse gjennom vinteren, dukker opp i hele Iran

20.12.15 22:28

Det startet i byen Mashhad nordøst i Iran. Noen ønsket å hjelpe hjemløse mennesker med klær og andre nødvendigheter som kunne hjelpe dem gjennom vinteren.

Noen knagger ble montert på en vegg, sammen med teksten (fritt oversatt) «Hvis du ikke trenger det, legg det her. Hvis du trenger det, ta det».

Veggen ble fotografert og spredt gjennom sosiale medier. Flere hang seg på, og nå dukker stadig flere Vegger av vennlighet opp over hele Iran, hvor folk kan henge opp ting de ikke lenger bruker, til glede for de som ikke har så mye.

- Dette er et flott initativ. Håp har spredd seg gjennom Iran, sier en Facebook-bruker. BBC siterer brukeren på at «Vegger minner oss om avstand, men i noen gater i Shiraz har de ført mennesker nærmere hverandre».

Andre mener at hvis iranske myndigheter brukte formuen til å hjelpe folket, så ville ikke en eneste person trengt en vegg for hjelp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag