RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irans atomprogram mister sjefen

Foto: ATTA KENARE (AFP)
Sist oppdatert:
Sjefen for Irans kontroversielle atomprogram sier opp stillingen. Er alliert med opposisjonen i landet.

Sjefen for Irans atomenergi-organisasjon, som leder landets kontroversielle atomprogram, har sagt opp jobben etter 12 år, melder Reuters som siterer iranske medier

Gholamreza Aghazadeh skal ha bekreftet at han går av ovenfor nyhetsbyrået ISNA, men vil ikke utdype bakgrunnen for det hele.

Senest i april fortalte Aghazadeh at landet hadde utvidet sitt atomprogram, som har satt landet i konflikt med den vestlige verden, som frykter at Iran er i ferd med å lage atomvåpen.

Gholamreza Aghazadeh er en alliert med tidligere president Akbar Hashemi Rafsanjani, som støttet opposisjonslederen Mirhossein Mousavi i forrige måneds svært omstridte valg. I iranske medier sies det ikke noe om dette kan være årsaken til hans avgang. Det er likevel klart at president Ahmadinejad har vært under et ekstremt press etter de voldsomme opptøyene og anklagene om valgfusk.

Aghazadeh var visestatsminister under Mousavis regjering på 80-tallet, før han ble oljeminister fra 1985-1997. Han gikk direkte over fra denne stillingen til sjefen for atomprogrammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere