RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irans president ber Israel slutte seg til atomavtale

New York (NTB-AFP): Irans president oppfordrer Israel til å slutte seg til avtalen om ikkespredning av atomvåpen NPT. Hvis israelerne har atomvåpen, må disse plasseres under internasjonal kontroll. krever Hassan Rouhani.

I en tale på et møte i FNs hovedforsamling om kjernefysisk nedrustning torsdag sa Rouhani at nesten fire tiårs arbeid med å skape en atomvåpenfri sone i Midtøsten har vært forgjeves. Dette er svært beklagelig, framholdt han.

- Så lenge atomvåpen finnes, er det fare for at de kan bli brukt eller at det kan komme trusler om at de vil bli brukt. Den eneste måten å løse dette problemet på, er å fjerne dem fullstendig, fortsette den iranske presidenten.

- Israel, som er det eneste landet i regionen som står utenfor NPT, bør uten ytterligere forsinkelse slutte seg til traktaten, sa Rouhani.

Diplomater la merke til at Rouhani omtalte Israel med statens offisielle navn, noe han ellers ikke pleier å gjøre.

Israel har aldri offisielt bekreftet at landet har kjernefysiske våpen, men det er alminnelig antatt at landet er en atommakt. Israels statsminister Benjamin Netanyahu tror på sin side at Iran forsøker å skaffe seg atomvåpen, og han har ikke utelukket et militært angrep på landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere