RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irans president holder juletale på britisk TV

London (NTB-AFP): Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad skal holde den alternative juletalen som hvert år sendes på den britiske TV-kanalen Channel Four.

? Om Jesus hadde vært i live i dag, ville han fremmet rettferdighet og kjærlighet for menneskeheten, og kjempet mot krigshissere, okkupanter og kranglete, ekspansjonistiske stater, er en av tingene Ahmadinejad kommer til å si i talen, ifølge en utskrift som ble offentliggjort onsdag.

Han hevder også at mesteparten av verdens problemer skyldes statsledere som har vendt seg bort fra religionen.

Talen sendes 1. juledag, samme dag som dronning Elizabeth holder sin årlige juletale til folket.

? Jeg ber om at det nye året vil bli fylt med glede, velstand, fred og forbrødring. Jeg ønsker dere alle suksess og lykke, sier den iranske presidenten i talen.

Channel Four har hver jul siden 1993 invitert en person til å holde en alternativ juletale. Tidligere har blant andre den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Jesse Jackson, skuespilleren Brigitte Bardot, rockehustru Sharon Osborne, komikeren Sacha Baron Cohen som rapperen Ali G og tegneseriefiguren Marge Simpson holdt den alternative juletalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere