*Nettavisen* Nyheter.

Irans president sier kjemiske våpen er brukt i Syria

Dubai (NTB-Reuters): Irans president Hassan Rouhani sier for første gang at kjemiske våpen har drept mennesker i krigen i Syria. Han ber verdenssamfunnet hindre videre bruk av slike våpen.

24.08.13 14:32

Rouhani sier ikke hvem som har brukt gass i krigen, og han kommenterer ikke direkte det som skal ha vært et omfattende gassangrep tidligere denne uka utenfor Damaskus. Tidligere har Iran hevdet at opprørere har brukt gass.

- Mange uskyldige mennesker i Syria er blitt skadd eller martyrer etter bruk av kjemiske våpen, og dette er uheldig, sier Rouhani ifølge nyhetsbyrået ISNA.

- Vi fordømmer sterkt og fullstendig bruk av kjemiske våpen, fortsatte han.

- Den islamske republikken ber verdenssamfunnet bruke all sin makt for å hindre bruk av disse våpnene noe sted i verden, særlig i Syria, la han til ifølge et annet nyhetsbyrå kalt Mehr.

Iran er den viktigste utenlandske støttespilleren og allierte til president Bashar al-Assad i Syria. Irans utenriksminister sa tidligere denne uka at opprørere må ha stått bak det mye omtalte angrepet, og lørdag hevder utenriksdepartementet at de har bevis for dette. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.