Gå til sidens hovedinnhold

Irans president skal besøke Latin-Amerika

Caracas (NTB-AFP): Irans president Mahmoud Ahmadinejad vil bygge vennskap i Latin-Amerika og innleder søndag en rundreise i regionen.

Ahmadinejad drar først til Venezuelas hovedstad Caracas, hvor han skal møte president Hugo Chávez. Han skal også besøke Nicaragua, Cuba og Ecuador i løpet av det fem dager lange besøket.

Samtlige av de fire latinamerikanske landene er kjent for å ha dårlige forhold til USA, og deres ledere har selv flere ganger besøkt Iran for å styrke forholdet til myndighetene i Teheran.

Mohammed Reza Forqani, som jobber med Irans internasjonale forhold, sier Ahmadinejads besøk til «det som er blitt kalt USAs bakgård viser den dynamiske kraften til Irans diplomati på verdensarenaen».

Irans forhold til USA er også blitt verre de siste ukene grunnet diskusjonene rundt Irans atomprogram. USA advarte fredag de latinamerikanske landene mot å knytte sterkere bånd til det iranske regimet.

- Ettersom regimet føler økt press, er det desperat etter venner og etter å dra til nye interessante områder for å finne nye venner, sier talsperson for USAs utenriksdepartement, Victoria Nuland. (©NTB)

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer