RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irans president tar avstand fra atom-sanksjoner

Teheran (NTB-AFP): President Hassan Rouhani ber Vesten om å samarbeide med Iran om landets atomprogram og stempler sanksjonene mot landet som uakseptable.

- Sanksjoner er en uakseptabel og urealistisk vei. De som har gått inn for sanksjoner, vil ikke oppnå sine mål, sa Rouhani da han mandag reiste fra Teheran for å delta på FNs hovedforsamling i New York.

- I stedet bør de velge en vei som er basert på samhandling, forhandlinger og forståelse, sa Rouhani.

Han understreker at han vil bruke USA-turen til å rette opp bildet av Iran som ble skapt da Mahmoud Ahmadinejad var president.

Irans atomprogram har ført til en rekke sanksjoner fra omverdenen ettersom Iran ikke har villet stanse produksjonen av høyanriket uran. Det er et stoff som ikke bare kan brukes til å gjøre kraftindustrien mer effektiv, men også til å lage atombomber.

I New York vil Rouhanis utspill bli fulgt med argusøyne av vestlige utsendinger. De ser etter tegn på om han virkelig ønsker å samarbeide med verdenssamfunnet på en konstruktiv måte. Iran anses også å være en viktige brikke for å få slutt på borgerkrigen i Syria ettersom prestestyret i Teheran er en av Assad-regimets viktigste støttespillere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere