*Nettavisen* Nyheter.

Iransk jente har sittet på en dødscelle siden hun var tolv år

Antall henrettelser i Iran har skutt i været etter at den tilsynelatende moderate presidenten Hassan Rouhani kom til makten for et par år siden.

Antall henrettelser i Iran har skutt i været etter at den tilsynelatende moderate presidenten Hassan Rouhani kom til makten for et par år siden. Foto: Wikimedia Commons

Dømt til døden for drapet på sin egen far.

11.11.15 20:51

Somayeh var bare tolv år gammel da hun ble arrestert av iranske politimyndigheter. Tolvåringen var anklaget for å ha vært delaktig i et drap på sin egen far.

Både Somayeh og moren ble fengslet og deretter dømt til døden.

Sju år senere har dødsdommen mot jenta blitt opphevet, skriver Iran Human Rights. Tenåringsjenta skal nå ha blitt løslatt fra fengsel, ifølge statlige medier, mens moren sitter fortsatt fengslet med dødsdommen hengende over seg.

- Jeg var bare tolv år, og var påvirket av min mor, skal jenta ha sagt under en rettshøring.

Jenta skal ha fått opphevet dødsdommen fordi iranske rettsmyndigheter tok hensyn til jentas unge alder da den angivelige forbrytelsen ble begått.

Det er en revidert utgave av Artikkel 91 i den islamske straffeloven som nå har blitt anvendt i straffesaken mot jenta, som var dømt til døden i flere rettsinstanser, og ført til en løslatelse.

Iran henretter stadig mennesker for forbrytelser de angivelig begikk som barn eller ungdom. Det til tross for at landet har ratifisert FNs barnekonvensjon som forbyr bruken av dødsstraff på mindreårige.

Iran er blant de landene i verden som henretter flest folk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.