*Nettavisen* Nyheter.

Iransk politi vil straffe utilslørte kvinnelige bilister

Kvinnelige bilister i Irans hovedstad Teheran vil få bilene sine inndratt dersom de kjører uten å være ordentlig tildekket, sier byens trafikkpolitisjef.

– Om en kvinnelig fører i en bil er dårlig tildekket eller har tatt sløret sitt av, vil bilen bli inndratt i samsvar med loven, sier general Teymour Hosseini, sjefen for Teherans trafikkpoliti, til nyhetsbyrået ISNA.

Han la til at enhver kvinne som får bilen sin inndratt må skaffe en rettskjennelse for å få den tilbake.

Siden den islamske revolusjonen i 1979 har det vært påbudt for alle kvinner i Iran å bære slør offentlig. Men de siste tiårene har man sett visse lettelser i reglene som gjelder kvinnelig bekledning, og mange kvinner i Teheran kler seg på en måte som skiller seg klart fra de strenge reglene i andre muslimske land som for eksempel Saudi-Arabia.

– Dessverre har noen av hovedstadens gater begynt å ligne motesalonger, sa ayatolla Sadeq Larijani, den øverste lederen i det iranske rettsvesenet, tidligere i uken.

Han uttrykte samtidig bekymring over «toleransen som har ført til en slik situasjon».

Irans moderate president Hassan Rouhani har siden han ble valgt i juni 2013 godkjent enkelte politiske og sosiale reformer, men store deler av landets politiske miljø er fortsatt svært konservativt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag