RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iranske dissidenter flyttet fra Ashraf-leiren i Irak

Baghdad (NTB-Reuters): Irakiske myndigheter har flyttet mesteparten av de iranske regimemotstanderne fra Ashraf-leiren, der de har holdt til i flere tiår.

Når de fleste av de nær 3.280 tilhengerne av den iranske opposisjonsgruppen Folkets mujahedin nå er flyttet til en tidligere amerikanske militærbase i Baghdad, avsluttes også en langvarig strid mellom myndighetene og de iranske dissidentene.

I helgen ble rundt 680 iranere flyttet fra Ashraf-leiren. Leiren ble opprettet på Saddam Husseins initiativ under krigen mot Iran på 1980-tallet. Etter diktatorens fall, falt eksiliranerne i unåde hos myndighetene i Bagdad.

- Bare en liten gruppe blir igjen i Ashraf midlertidig for å ordne enkelte ting som må gjøres for å stenge leiren, sier Martin Kobler, som er FNs generalsekretærs spesialutsending til Irak.

Folkets mujahedin, som krever det iranske prestestyrets fall og kjempet side om side med Saddams styrker i krigen mot hjemlandet, er uønsket av den sjialedede regjeringen som kom til makten etter USAs invasjon i 2003.

Sammenstøt mellom innbyggerne i Ashraf og irakiske sikkerhetsstyrker kostet 34 mennesker livet i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere