RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iranske «Mr. Ali» kjøpte billettene til id-tyvene

Sist oppdatert:


En iransk mann ved navn «Mr. Ali» kjøpte billettene til de to personene som gikk om bord i Malaysia Airlines rute 370 med falske pass.

Mannen skal ha kjøpt billettene for to venner som ville returnere til sine hjem i Europa.

Om de to personene har noe med forsvinningen å gjøre, er fortsatt høyst usikkert. Myndighetene i Malaysia vet fremdeles ikke hva som skjedde med flyet som tok av fra Kuala Lumpur fredag kveld norsk tid.

Identifisert
Letingen etter rester av det savnede Boeing 777-flyet fortsetter mandag etter at en gul gjenstand i havet viste seg å være et blindspor.

SER SLIK UT: Mennene med falske pass om bord i det forsvunnede flyet skal ha sett ut som fotballspilleren Mario Balotelli.

Én av de to mennen som gikk om bord i flyet med falsk pass er identifisert, men hans identitet er ikke gjort offentlig kjent. Det eneste politisjef Khalid Abu Bakr ønsker å si, er at han ikke er fra Malaysia.

Mennene med falske pass som var om bord i flyet skal se ut som fotballspilleren Mario Balotelli i følge sjef for luftfarsverket i Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman. De to hadde pass utstedt i Italia og Østerike.

Få spor
Over to døgn etter at Malaysia Airlines-flyet MH370 forsvant fra radaren, øynet malaysiske myndigheter håp da et vietnamesisk fly mandag formiddag meldte om en flytende, gul gjenstand sør for Vietnam.

Gjenstanden viste seg imidlertid å være en del av en kabeltrommel dekket av mose. Et titall luft- og marinefartøyer fra sju land leter videre etter flyet, eller rester av det, i området mellom Malaysia og Vietnam.

I helgen ble det funnet to oljeflak og en gjenstand som kunne være en dør fra flyet. Mandag sier malaysiske myndigheter at oljeflakene ikke stammer fra flyet, og at det ikke er funnet vrakrester.

Azharuddin Abdul Rahman, leder for Malaysias departement for sivil luftfart, sier det ikke er funnet rester etter flyet.

Les også: Gul gjenstand sør for Vietnam var ikke redningsflåte

Kina: – Må gjøre mer

I Kina begynner både passasjerenes familier og myndighetene å bli utålmodige. 153 av de 239 passasjerene i flyet var kinesiske.

– Malaysia ser alvorlig på saken, men de må intensivere innsatsen ytterligere, sier Kinas utenriksminister Qin Gang.

Dette singaporske fartøyet er ett av et titall luft- og marinefartøy som bistår i søket.


Også avisene i Kina retter kritikk mot Malaysia og Malaysia Airlines for måten hendelsen er blitt håndtert på. «Malaysia kan ikke redusere ansvaret de har. De reagerte altfor sent» skriver den engelskspråklige avisen Global Times på lederplass.

En passasjer identifisert
En av de to passasjerene som reiste med stjålet pass på flyet, ble mandag identifisert av malaysisk politi. Den identifiserte mannen er ikke fra Malaysia, ifølge politisjef Khalid Abu Bakr.

(Saken fortsetter under bildet)

En av redningsmannskapene på et vietnamesisk redningshelikopter speider etter spor fra det savnede passasjerflyet.


– Det er alt vi kan si nå. Vi undersøker fortsatt om de to kom inn i landet på lovlig eller ulovlig vis, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Interpol opplyste søndag at minst to passasjerer gikk om bord i flyet med stjålne pass. De to stjålne passene tilhørte en italiener og en østerriker. De to passasjerene med falske pass ble fanget opp av overvåkingskameraer på flyplassen.

Kina sier mandag at de vil bistå Malaysia i arbeidet med å identifisere den andre passasjeren.

Les også: Prøver å finne ut hvorfor flyet snudde

Aksjen falt 10 prosent
Da Bursa Malaysia, landets børs, åpnet for handel mandag morgen, falt Malaysia Airlines-aksjen 16 prosent til 0,21 ringgit per aksje. Aksjen tok seg imidlertid opp igjen til 0,23 ringgit, en nedgang på 10 prosent fra fredagens kurs. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere