Gå til sidens hovedinnhold

Irritert over korsnekt og ungdommelig nitime

Oslo (NTB): Den såkalte korssmykkesaken fra NRK Sørlandet i høst førte til en fordobling i antall klager til Kringkastingsrådet i 2013. Noen få var også irritert over Nitime-musikken og banning på lufta.

Kringkastingsrådet fikk inn seks brev om at flaggskipet Nitimens musikk er blitt for ungdommelig. 13 klager gjaldt banning og dårlig språk på lufta, mens ni skrev om NRKs håndtering av romkvinne-saken og Øygard-saken.

Men dette blir altså bare småtteri i forhold til saken der en kvinnelig programleder ble nektet å bære kors. Hele 188 klagebrev ble registrert i løpet av to hektiske uker før rådets møte 2. desember.

- Klagene var åpenbart utløst av en organisert aksjon på Facebook, men samtlige brev var egenproduserte og viste et stort og ekte engasjement mot NRKs forbud mot programlederes bruk av korssmykke i nyhetsprogrammer, sier rådssekretær Erik Berg-Hansen.

Kringkastingsrådet vedtok mot én stemme at NRK hadde retten på sin side.

Desember-møtet markerte også avslutningen for fireårsperioden for det sittende Kringkastingsrådet., og et nytt blir oppnevnt i løpet av de nærmeste ukene. Åtte medlemmer blir oppnevnt av Stortinget, og de andre seks av Kulturdepartementet, deriblant leder og nestleder. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai