*Nettavisen* Nyheter.

Irritert Trump i natt: - Ja, jeg fordømmer dem!

President Donald Trump ble tydelig irritert da han ble spurt om han tar avstand fra hvite ekstremister.

16.10.20 07:43

NEW YORK (Nettavisen): Både president Donald Trump og Demokratenes presidentkandidat Joe Biden deltok i hver sitt individuelle folkemøte natt til fredag. Dette etter at den opprinnelige TV-duellen dem imellom ble avlyst.

Les også: - Dette er en kjempetabbe av Donald Trump

Trump ble intervjuet av programleder Savannah Guthri, og ble tydelig irritert da hun spurte om han ville ta avstand fra hvite høyreekstreme.

Klikk på bildet for å forstørre. - Jeg fordømmer hvit overherredømme. Jeg fordømmer Antifa og jeg fordømmer disse menneskene på venstresiden som brenner ned byene våre som drives av Demokrater, sier president Donald Trump.

- Jeg fordømmer hvit overherredømme. Jeg fordømmer Antifa og jeg fordømmer disse menneskene på venstresiden som brenner ned byene våre som drives av Demokrater, sier president Donald Trump. Foto: REUTERS/Carlos Barria

- Jeg fordømmer hvit overmakt. Jeg har fordømte hvit overmakt i årevis, men du begynner alltid med det spørsmålet, du spurte ikke Joe Biden om han fordømmer Antifa eller ikke, uttalte Trump. Som fortsatte:

- Jeg fordømmer hvit overmakt. Jeg fordømmer Antifa og jeg fordømmer disse menneskene på venstresiden som brenner ned byene våre som drives av Demokrater, sa Trump.

Klikk på bildet for å forstørre. President Donald Trump hevdet feilaktig at han ikke visste noe om QAnon-konspirasjonsteorien.

President Donald Trump hevdet feilaktig at han ikke visste noe om QAnon-konspirasjonsteorien. Foto: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP

Vil ikke fordømme QAnon-konspirasjonsteorien

Presidenten ville imidlertid ikke fordømme QAnon-konspirasjonsteorien, som hevder at Demokratene og regjeringen er satanistiske pedofile som Trump arbeider for å bekjempe.

Les også: Ny vaksinekandidat overrasker: Full Trump-jubel

Trump hevdet feilaktig at han ikke visste noe om bevegelsen, selv om han flere ganger tidligere har blitt spurt om den. Trump har også sagt at han setter pris på bevegelsen, fordi de er hans tilhengere.

Se video her:

Bevegelsen har fått mye oppmerksomhet i det siste og kobles til flere voldshendelser.

Facebook kunngjorde i forrige uke at de vil slette alle grupper eller sider som åpent identifiserer seg med bevegelsen.

YouTube kunngjorde torsdag at videoer som sprer konspirasjonsteorier og som er blitt brukt til å forsvare vold, kan bli slettet. Videotjenesten trakk fram QAnon som et eksempel på slike videoer.

Artikkelen fortsetter under meningsmålingen

Ble presset om pandemien

Trump ble presset hardt på spørsmål om regjeringens håndtering av koronapandemien, og var unnvikende da han ble spurt om han tok en påkrevd koronatest før den første presidentdebatten.

– Kanskje gjorde jeg det, kanskje gjorde jeg det ikke, svarte Trump. To dager etter debatten testet han positivt.

Presidenten ble spurt om han hadde endret syn på å bruke munnbind etter å ha blitt smittet av covid-19, noe han avviste.

Videre sa Trump at han støtter bruk av munnbind, men at det er «to sider» av saken.

TV-reporter og NBC-moderator får kritikk

Trumps kampanjekonto på Twitter delte i natt en sak der NBC-moderator og reporter, Savannah Guthrie, kritiseres for å ha kjørt Trump for hardt og for å ha opptrådt «fiendtlig» overfor presidenten.

En talsmann for Trump-kampanjen, Tim Murtaugh kritiserer Guthrie i en uttalelse etter folkemøtet og sier at hun oppførte seg som «en motdebattant og en Joe Biden surrogat.»

Klikk på bildet for å forstørre. Her er president Donald Trump med Savannah Guthrie under NBC News Town Hall i Perez Art Museum i Miami.

Her er president Donald Trump med Savannah Guthrie under NBC News Town Hall i Perez Art Museum i Miami. Trumps kampanjekonto på Twitter delte i natt en sak der reporteren, NBC’s Savannah Guthrie, kritiseres for å ha kjørt Trump for hardt og for å ha opptrådt «fiendtlig» overfor presidenten. Foto: AP Photo/Evan Vucci

- Presidenten håndterte angrepene fra Guthrie på mesterlig vis og kommuniserte varmt og effektivt med velgerne i rommet, sier Murtaugh i en uttalelse.

Biden retter krass kritikk mot Trump

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden anklaget i sitt folkemøte president Donald Trump for manglende lederskap og svikt i håndteringen av koronapandemien.

Biden sier at det er en presidents ansvar å lede, og at Trump ikke gjorde det etter at pandemien brøt ut og rammet USA.

Videre anklager Biden Trump for å ha viet for mye oppmerksomhet til aksjemarkedet, mens han underspilte hvordan viruset sprer seg og dermed truet både helsa og lommeboka til amerikanere.

Klikk på bildet for å forstørre. Her ankommer Joe Biden folkemøtet og intervjuet med ABC News verten George Stephanopoulos på National Constitution Center i Philadelphia.

Her ankommer Joe Biden folkemøtet og intervjuet  med ABC News verten George Stephanopoulos på National Constitution Center i Philadelphia. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster

Bidens kritikk kom under et folkemøte i Philadelphia, samtidig som Trump hadde et lignende folkemøte i Miami.

Joe Biden sier at hans standpunkt i spørsmålet om å utvide USAs høyesterett vil avhenge av hvordan Senatet behandler Trumps nominasjon av Amy Coney Barrett.

Han har tidligere kalt lignende spørsmål en distraksjon fra det republikansk-styrte Senatets hastebehandling for å få Barrett godkjent før valget.

Biden sa torsdag at han «ikke er en tilhenger» av å utvide domstolen, men fordømte videre hvordan republikanerne har gått fram for å få Barrett godkjent før valget.

Enkelte demokrater har tatt til orde for å legge til flere dommere i domstolen om de får muligheten, for å motarbeide det de anser som republikansk maktpolitikk. Blir Barrett godkjent, vil det konservative flertallet være seks mot tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.