RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irsk fagforbund sikret stort budsjettkutt

Dublin (NTB-Reuters): Irlands største fagforbund sier ja til at ansatte i offentlig sektor må jobbe flere timer for samme lønn og at overtidsbetalingen går ned. Det betyr at regjeringen kan kutte statsbudsjettet med 1 milliard euro.

Ved å gå med på avtalen har forbundets medlemmer fått løfte om at ingen risikerer å bli oppsagt. De fleste får beholde dagens lønn, men må godte utvidet arbeidstid. Kun de som tjener over 65.000 euro (515.000 kroner) i året, får lønnen kuttet med 5-10 prosent.

Avtalen sikrer regjeringen de budsjettkuttene den trenger for å innfri kravene som ble satt som betingelse for kriselånet landet mottok i 2010.

Fagforbundet SIPTU stemte mot et tidligere forslag i april, noe som skapte tvil om Irland ville klare å oppfylle avtalen som den har inngått med EU og pengefondet IMF.

25 prosent av de ansatte i Irlands offentlige sektor er organisert i SIPTU. At disse nå har sagt ja til avtalen, betyr at regjeringen nesten med sikkerhet vil greie å få et flertall på over 50 prosent for avtalen, slik at den kan tre i kraft.

Ifølge SIPTU stemte 76 prosent av medlemmene for avtalen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere