Gå til sidens hovedinnhold

Irsk mareritt på kino

«Guttene fra St. Judes» er en rystende, irsk beretning som vil berøre mange i en kinohelg uten de store filmene.

«Guttene fra St. Judes» er en slags «Magdalenasøstrene», bare at det her handler om gutter som vokser opp på en anstalt voktet av katolske prester. Som Peter Mullans film foregår «St. Judes» i Irland.

Foruten dette har allerede helgens «blockbuster» hatt premiere, nemlig «Matrix Revolutions». I tillegg kommer den snurrige argentinske «Helt plutselig». Det blir også gjensyn med Lasse Hallströms ømhjertede mesterverk «Mitt liv som hund».

Her er ukas anbefalte filmer:

GUTTENE FRA ST. JUDES: Sterk og viktig historie om en gjeng irske gutter som nærmest er sammenstuet på anstalt ledet av katolske prester. Da en ny og ikke geistlig lærer kommer til stedet i 1939, må han bruke tid på å vinne guttas tillit, godt motarbeidet av stedets ledelse.

MATRIX REVOLUTIONS: Mer filosofi, mer realistisk vold og lekre actionscener. «Revolutions» er bedre enn «Reloaded», men har langt igjen til den klassikeren eneren. Likevel kan det være et og annet å hente her for en matrisefan.

GUNNAR GOES COMFORTABLE : Gunnar Hall Jensen makter å gjøre sin egen kamp for å få en mer ”behagelig” personlighet til en universell kinoopplevelse. Fascinerende, provoserende, rått og rørende.

FIA OG KLOVNENE: Fia har det ikke så greit. Hun er mor for mor og må lære å leve med sin nye fostermor. Elsa Kvamme makter å feste en klok og moderne barnehistorie til lerretet, samtidig som hun med nennsom hånd portretterer liv som har falt utenfor de vante normene. Til tider blir det en fortryllende komisk tragedie.

MYSTIC RIVER : Isende godt thrillerdrama for voksne om fortidens synder fra en Clint Eastwood der heltefaktoren og Dirty Harry er milevis unna.

LES OM FLERE FILMER HER.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen