Onsdag kom meldingen om at terrorgruppen IS har publisert et bilde som angivelig viser at nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) - som har blitt holdt som gissel siden januar i år - skal være drept.

Opplysningen er ikke bekreftet, men Statsministerens kontor har sett bildene, og sier at ting tyder på at nordmannen er død.

Grimsgaard-Ofstads familie ønsker ro, men et familiemedlem sier til Nettavisen at de tar beskjeden tungt.

- Vi vet mindre enn media om dette, og sitter nå bare og venter på å få det verifisert eller avkreftet. Det eneste vi vet er at ett eller annet IS-tidsskrift har trykket et bilde, sier vedkommende til Nettavisen.

Han ønsker ikke å bli omtalt ved navn.

Videre sier familiemedlemmet at de har ventet på at noe skulle skje i saken.

- Man er jo til en viss grad forberedt, men når det kommer nyheter som dette, så blir det annerledes. Det er vanskelig å si noe om dette når vi ikke vet noe mer.

Grimsgaard-Ofstad har vært holdt som gissel i Syria siden januar i år.

Kineseren Fan Jinghui, som også har vært holdt som gissel av IS, er også drept, skriver islamistgruppens tidsskrift Dabiq i sin siste utgave.

Dabiq trykker også et bilde som angivelig viser de to døde mennene, ledsaget av teksten «Henrettet – etter å ha blitt forlatt av frafalne land og organisasjoner».

På en pressekonferanse sa statsminister Erna Solberg at mye tyder på at bildene er ekte.

Ifølge NTB takker familien til det antatt drepte IS-gisselet norske myndigheter og politiet for arbeidet med å få ham frigitt.

Få de siste oppdateringene i saken her: