IS hevder dette i en kunngjøring som er lagt ut på propagandanettstedet Amaq, men legger ikke fram beviser for at påstanden er riktig.

Islamistgruppa tar rutinemessig på seg skylden for terroraksjoner verden over, men eksperter stiller ofte spørsmål ved kunngjøringene.

Det er ikke kjent at IS tidligere har vært aktive på Sri Lanka, eller at lokale islamistgrupper i landet har bånd til islamistgruppa.

– IS-tilhengere feirer alt, uansett om det er IS eller ikke. De fryder seg når Vesten, kristne eller jøder blir angrepet, sier Amarnath Amarasingam, som selv er fra Sri Lanka og er tilknyttet tankesmia Institute for Strategic Dialogue (ISD).

Politikilder peker på brødre

Politikilder på Sri Lanka hevder at to muslimske brødre spilte en nøkkelrolle i terroraksjonen som kostet over 320 mennesker livet 1. påskedag, melder NTB.

Brødrene var ifølge kilden sønner av en velstående krydderhandler og sprengte seg ved hvert sitt hotell i Colombo, Shangri-La og Cinnamon Grand hotel.

De to brødrene er ikke navngitt, men var ifølge politikilden i slutten av 20-årene. Det er ikke kjent hvordan de eventuelt kan knyttes til islamistgruppa Nasjonal Thowheed Jamath (NTJ), som ifølge myndighetene trolig sto bak terrorangrepet.

Ifølge politikilden planla angriperne også å slå til mot et fjerde hotell i Colombo, men dette angrepet mislyktes.

Dansk ektepar mistet tre barn

Det danske ekteparet Anders og Anne Holch Povlsen ferierte på Sri Lanka sammen med deres fire barn, tre døtre og én sønn, da terroren rammet landet første påskedag. Tre av barna deres ble drept da to bomber eksploderte på hotellet Shangri-La i Sri Lankas hovedstad Colombo.

Den danske ambassadøren opplyser at det tunge arbeidet med å indentifisere de drepte Holch Povlsen-barna, nå er overlatt til familiens rådgivere som kjente barna.

Unicef opplyser til Reuters at 45 av de drept er barn.

(©NTB)