– IS' krigere stormet forsvarsverkene rundt Marea, og det pågår harde kamper mellom IS og opprørerne i området, sier Rami Abdulrahman, som leder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Selvmordsangrep er blitt brukt av IS for å komme seg inn i byen, noe de skal ha klart natt til lørdag. Dagen før gjennomførte gruppa en lynrask framrykking som kuttet hovedveien mellom Marea og byen Azaz.

Begge byene ligger i nærheten av grensa mot Tyrkia. De er kontrollert av opprørere som ligger i konflikt både med IS og den syriske regjeringen.

Kampene mellom IS-krigere og andre opprørere i Marea skal foregå i utkanten av byen. Maamoun Khateeb, journalist og aktivist fra Azaz, opplyser at IS angrep Marea tidlig lørdag fra øst og nord. De angrep med stridsvogner og to bilbomber, og nå er 15.000 innbyggere beleiret, ifølge Khateeb.

Tyrkisk artilleri beskjøt IS fredag kveld etter at den ytterliggående islamistgruppa skjøt raketter mot en tyrkisk by nær grensa mellom Tyrkia og Syria, skriver AP. 104 mennesker er drept i amerikanskledede og tyrkiske angrep på ekstremistgruppa, ifølge det tyrkiske militæret.

(©NTB)