*Nettavisen* Nyheter.

IS-krigeres slektninger ber PST stanse dem

PST-sjef Benedicte Bjørnland fra fram trusselvurderingen for 2015 onsdag. Hun sier man har en lang vei å gå for å få til et samarbeid som vil kunne fange opp og stanse radikaliserte ungdommer. Foto: Marte Christensen (NTB Scanpix)

Familie og venner av menn som har reist fra Norge til Syria for å krige for Den islamske staten (IS), ber norsk politi stanse slektningene.

05.02.15 04:58

- Når man ser på vår slektnings fortid, ytringer og reiseplaner, var det ikke tvil om at noe var i ferd med å skje. Da må PST ha mulighet til å stoppe ham, sier en slektning til en av de ekstreme islamistene som nå kriger for IS, til Dagbladet.

Han er sterkt kritisk til at norske myndigheter aldri klarte å fange opp slektningen og stanse ham.

- Myndighetene har visst om ham fra han var et lite barn til han ble voksen. Vi har sagt ifra, meldt fra, vi føler vi har gjort alt rett. Alle fakta har vært på bordet. Nå er vi redd for at han skal komme på døra vår, sier slektningen som ikke nøler med å si det har vært «svikt hele veien».

Før PST-sjef Benedicte Bjørnland onsdag la fram den åpne trusselvurderingen for 2015, fikk Dagbladet opplyst at rundt 150 nordmenn har reist til Syria for å krige.

Flere andre familier forteller om slektninger som har følt seg utilpass i Norge, og som har reist til Syria. En av dem etterlyser et system der barnevern og politi er strengere, men også mer dialog.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.