– Ikke trekk dere tilbake, sier stemmen som ifølge IS-tilknyttede Al-Furqan Media tilhører lederen av ekstremistgruppen.

– Det å holde stillingen med ære er tusen ganger lettere enn å trekke seg tilbake i skam, sier han i meldingen, som er den første fra IS-lederen på over et år.

Baghdadi er tilsynelatende overbevist om at gruppen han leder, vil gå seirende ut av kamphandlingene.

– Denne store krigen, samt den store jihad som IS utkjemper, øker kun vår faste overbevisning om at dette vil føre til seier, sier han ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les: Sivile i Mosul frykter å bli IS' menneskelige skjold

Kjemper for Mosul

Det var nettopp i Mosul at Baghdadi gjorde en sjelden offentlig opptreden i 2014 og erklærte opprettelsen av sitt «kalifat». Den gang var ekstremistgruppen på offensiven og gjorde store fremskritt, mens den nå kjemper for å beholde sin siste store by i Irak. Titusenvis av irakiske soldater, med støtte fra den USA-ledede koalisjonen, innledet en omfattende offensiv mot Mosul 17. oktober.

– Til hele folket i Nineveh, spesielt krigerne, vær oppmerksom på enhver svakhet når det gjelder å stå ansikt til ansikt med fienden, sier Baghdadi.

Nineveh er provinsen i Irak hvor Mosul er hovedstaden. Foreløpig er det ikke blitt bekreftet at lydopptaket er ekte, men flere eksperter har ikke sett grunn til å betvile det. I lydopptaket oppfordrer IS-lederen også selvmordskrigere til å «tilintetgjøre byer hvor de vantro bor».

– Deres blod skal flyte som elver, sier han ifølge Reuters.

Det er uklart hvor IS-lederen befinner seg.

Les: Profetens Ummah-talsmann sendt ut av Norge

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stormløpet fortsetter

De siste dagene har irakiske styrker rykket stadig nærmere Mosul. Onsdag hindret dårlig vær spesialstyrker fra å rykke videre fram mot byen, men styrkene befestet stillingene i forstaden Gogjali.

Stormløpet mot millionbyen fortsetter også fra vest og sør. Den sjiadominerte paraplyorganisasjonen Hashed al-Shaabi har frigjort 46 landsbyer over et område på 590 kvadratkilometer, ødelagt 20 bilbomber og drept flere titall IS-opprørere, mens andre IS-opprørere har løpt av gårde, uttaler talsmannen Ahmmed al-Asady.

Irakiske styrker innledet onsdag en offensiv langs en akse nær byen Hammam al-All, om lag 20 kilometer sør for Mosul.

– Etter å ha frigjort Hammam al-All og byene og landsbyene rundt, er planen at styrkene skal innta den sørlige delen av Mosul og deretter gå inn i byen og krysse elva Tigris, sier oberst Ahmmed al-Jabouri. (©NTB)