USAs påtroppende president Donald Trump er en komplett galning som vil gjøre det mulig å rekruttere tusenvis av personer, mener en IS-leder i Afghanistan.

Les også: Trump vil deportere opptil 3 millioner ulovlige innvandrere

– Denne fyren er en komplett galning. Hans absolutte hat mot muslimer vil gjøre vår jobb langt lettere, ettersom vi kan rekruttere tusenvis, sier Abu Omar Khorasani til Reuters.

Les også: Trump i TV-intervju: Fordømmer trakassering av minoriteter

Trump fikk mye oppmerksomhet i valgkampen for sine løfter om å bekjempe terrorisme. Men han har så langt gitt få detaljer om hvordan han faktisk vil bekjempe grupper som IS og al-Qaida.

I valgkampen tok Trump også til orde for å nekte muslimer innreise til USA. Den nyvalgte presidenten har i ettertid snudd i saken og heller tatt til orde for en «ekstrem bakgrunnssjekk» for personer fra enkelte deler av verden.

Les også: Norske Kristians Trump-video er sett 110 millioner ganger

Men selv om Trump skulle tone ned retorikken ytterligere når han flytter inn i Det hvite hus, mener analytikere at mye skade allerede er skjedd.

– Militante vil fortsette å bruke de uttalelsene, sier Matthew Henman ved IHS Jane's om Trumps uttalelser fra valgkampen.

– Det viktigste poenget militante grupper, særlig IS og al-Qaida, bruker i rekrutteringen er å overbevise muslimer i den vestlige verden om at Vesten hater dem og aldri vil akseptere dem som en del av samfunnet, sier Henman. (©NTB)

Les også: Tre av fire aksepterer valget av Trump

HTML EMBED
embedNAvideo("B2YwlCwY21bepX4HhWMzCA", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("Azc9Nf4H3DQ_Mxp2pleqCg", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("M9ZBLGLBxAI_Nwb2NF5QsQ", false)