*Nettavisen* Nyheter.

IS-lederens kone pågrepet

KONA PÅGREPET: IS-leder Abu Bakr al-Baghdadis kone og to sønner skal ha blitt pågrepet på grensen til Syria. Foto: Scanpix

Skal ha blitt pågrepet på grensen til Syria.

02.12.14 08:27

Den libanesiske hæren har pågrepet kona og en av sønnene til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi på grensen til Syria, ifølge sikkerhetskilder.

Kildene ville ikke oppgi navnet eller nasjonaliteten til kvinnen som beskrives som én av Baghdadis koner. Den libanesiske avisen As-Safir melder at pågripelsen skjedde i samarbeid med utenlandsk etterretning.

I november ble det meldt om at Baghdadi ble såret eller drept da amerikanske fly bombet en bilkolonne nord for Mosul. Dette ble aldri bekreftet, og senere dukket det opp et lydopptak hvor han blant annet oppfordret til drap på medlemmer av kongefamilien i Saudi-Arabia.

I opptaket, som ble lagt ut på nettsider for ytterliggående islamister, ble det framholdt at den USA-ledede militæroperasjonen er mislykket.

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) kontrollerer store områder i Irak og Syria.

Militante islamistgrupper verden over har sverget troskap til Baghdadi siden han i juni proklamerte opprettelsen av et islamsk kalifat, men IS har kun anerkjent en brøkdel av dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag