RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IS-TERRORISTENE: Skulle drepe flest mulig nordmenn med kniver

NOrsk politi var i terrorberedskap siste uka i juli. Her ved  Oslo Sentralbanestasjon (Oslo S).
NOrsk politi var i terrorberedskap siste uka i juli. Her ved  Oslo Sentralbanestasjon (Oslo S). Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
PST satt på opplysninger om at de antatte IS-terroristene som var på vei til Norge skulle drepe sivile ved bruk av kniver. Målet var å skape mest mulig skrekk og avsky i befolkningen.

Norske sikkerhetsmyndigheter visste også når IS-terroristene angivelig skulle slå til. Men de ante ikke hvor.

Dette var det dramatiske bakteppet da Regjeringens Sikkerhetsutvalg utløste terroralarmen sent onsdag 23. juli. Om morgenen torsdag 24. juli varslet regjeringen offentligheten om trusselen som Norge sto overfor.

Etter det VG kjenner til skal terroristene ha planlagt å bruke knivredskaper for å kunne utføre terrorhandlingen på en måte som kunne spre mest mulig frykt i befolkningen.

Fremgangsmåten med å bruke kniv er ikke en ukjent terrormåte. I mars i år gikk militante uigur-separatister til angrep på en folkemengde på en togstasjon i Junnan-provinsen i det sørvestlige Kina. Til sammen 30 mennesker ble drept med kniv i det blodige angrepet, skriver VG.

Mye tydet på at IS-terroristene ville slå til mot store folkemasser og hvor media var tilstede. Dette innebar at terroristene kunne slå til mot store arrangementer, får VG opplyst.

Den opprinnelige meldingen gikk ut på at minst tre navngitte terrorister fra IS skulle begå terror i Europa. Den første informasjonen gikk ut på at det var to land som pekte seg ut: Norge og et søreuropeisk land. Men etter hvert kom det frem informasjon som styrket teorien om at det var Norge som var målet til terroristene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere